Bakerovn
Bakerovn
Når du har gått tom for prosjekter på hytta eller i hagen hjemme, står bakerovnene for tur. Et spennende prosjekt for den nevenyttige. Bakerovnen er katalysator for sosial matlaging i godt lag. Etter 4-6 timers fyring, står den klar til pizza, grill og fiskeretter, brød og bakevarer. NB! Steketid på pizza ned mot 30 sekunder! (Mange vil mene at du da har fyrt vel hardt. Men det imponerer og smaker fantastisk selv på 45 sekunder!)
Understellet kommer i fire deler. Settes på et stødt fundament og monteres sammen med et godt flisim. Brennflaten, eller «gulvet» i ovnen, kommer i to deler. På toppen settes selve brennkammeret i bakkant og åpningen med skorstein på toppen.
Etter monteringen, som du skal ha gjort på en times tid, og når limmørtelen er tørr og har herdet, kan du gjøre en forsiktig prøvefyring. Etter noen timers fyring, skyver du glørne til side og setter inn pizzaen.
Men bakerovnen er ikke ferdig før du har bygget rundt brennkammeret og fylt mellomrommet med isolerende sand. Først da har du den magasineringsevnen som gjør at du kan bruke den til steking og baking i time etter time. Flott stein til å bygge rundt, får du hos Stoneart. Se våre produkter innen skiferpanel og tørrmur.
Bestilling: Ring oss eller send en epost med det du ønsker tilbud på. Vi kan også hjelpe med å beregne behov og finne gode løsninger. På bakgrunn av dine mål og ønsker, sender vi deg et uforpliktende tilbud.
Levering: Stoneart AS er lokalisert på NorLines distribusjonssentral i Larvik og sender rimelig til hele landet med bil og båt. Større partier kan leveres med kranbil. Vi gir deg et estimat på fraktkostnadene.
Pris bakerovn
Bakerovn
- kr 18.000,- *
*fob Larvik. Kommer på to paller.
Isolert modell (kan bygges om til magasinovn) er ferdig etter en times montering. Denne vil ikke magasinere, men oppnå høy varme under fyring. Med temperaturer på 3-400 grader blir forbrenningen 100% og det blir ingen røyksmak av maten selv om du fyrer mens maten stekes.
Denne kan du montere i løpet av et par timer og være i gang samme dag! Når du er klar for å gjøre den om til magasinovn, løfter du av den øvre kuppelen (10) og fjerner isolasjonen (9). Så er det bare å gå i gang med å bygge rundt og fylle opp med sand for magasinering av varmen. Men husk at også stein og sand utvider seg ved høy temperatur, og du bør isolere mot yttervegger slik at disse ikke sprekker.
Bakerovnen er for utendørs bruk. Dersom en ønsker bakerovn inne, må en velge en modell med annen røykføring.
Stoneart har også flotte produkter om du vil kle inn bakerovnen. Se på våre produkter for «vegg». Bakerovnen på bildene her er kledd med «Tørrmur Trysil».
I samme serie er det også grill og benk/vask:
Grill: kr 15.000,- Benk/vask: kr 9.500,- Priser inklusive mva levert fra lager i Larvik
Se video fra pizzabaking
Tekniske data
VEKT:
- ca 1.000 kg
PRODUSERT:
- Hellas
Mål og komponenter
Spadesett
4 stk. spader / verktøy for vedfyrte bakerovner. Verktøyene er ca. 1,5 meter og har dreide trehåntak.
1 stk. innsettingsspade
1 stk. vendespade (rund )
1 stk. kullspade
1 stk. kullskrape
Pris kr 1.675,-